Leemstuc

Leem zorgt voor een gezond binnenklimaat, is milieuvriendelijk én brengt een unieke sfeer in je woning. Voor het aanmaken van de leem gebruiken wij het bio-based product Tierrafino. 

 

Leem is super belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Het houdt namelijk de luchtvochtigheid in een ruimte op hetzelfde niveau. Teveel vocht wordt geleidelijk opgenomen en weer afgegeven wanneer de ruimte droger is. Een bijkomend voordeel is dat een ruimte met leemstuc in de winter warm en in de zomer koel blijft. De leem slaat warmte op en straalt dat daarna uit als het koeler wordt. Een ideale combinatie dus met wandverwarming of een houtkachel.

 

Je kan leem verder ook goed inzetten om geluid te absorberen. Door de structuur van het materiaal dempt het en reduceert het eventuele galm in je kamer. Leem is 100% natuurlijk en is er geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen naar het binnenmilieu. Verder is leem ook gewoon super voor het verfraaien van je binnenmuren in woon- en werkruimten. Door de lichtinval op leem komen alle subtiele glinsteringen van het zand, de klei of het parelmoer tot leven.

Meer informatie over leemstuc, een offerte opvragen of bespreken of het wat voor jouw huiskamer is?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.